now is modern browser

ÎNCHIDE

/

Termeni de livrare

Când va fi expediată comanda mea?

Timp de livrare = timp de procesare + timp de livrare

Procesare: de obicei durează 2-5 zile lucrătoare.

*Din cauza Covid-19, timpul de livrare poate dura încă 5-7 zile.

Trebuie să pregătim produsele înainte de expediere, să efectuăm un control strict al calității și să ambalăm cu atenție bunurile. Timpul necesar pregătirii pentru livrare este independent de timpul de livrare. Sperăm că înțelegeți.

Odată expediată comanda dvs., aceasta va sosi în 15-25 de zile lucrătoare, în funcție de viteza de vămuire. Odată ce comanda dvs. a fost expediată, veți primi un e-mail de confirmare. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pentru a verifica starea comenzii dvs. Suntem aici pentru a vă ajuta.

Trebuie să plătesc taxe și taxe internaționale?

Clienții nu sunt obligați să plătească taxe internaționale.

Expediați la PO Box (APO/FPO/DPO)?

Sustinem astfel de servicii.

Prin urmare, vă rugăm să ne furnizați informații actuale, exacte și detaliate de expediere, precum și numărul dvs. de telefon de expediere. Vă mulțumim pentru ajutor. Dacă colectarea sau livrarea nu este posibilă, toate pachetele vor fi reținute pentru colectare. Dacă un articol este returnat ca nelivrabil din cauza unei adrese incorecte, cumpărătorul va fi responsabil pentru taxele poștale și de returnare.

Metoda de trimitere prin corespondență

Principalele moduri de transport

Susținem următoarele servicii expres. Oferim cel mai bun serviciu de livrare expres pe baza metodei de livrare alese și a adresei de livrare.

hai sa urmam

Pachetul dumneavoastră poate fi urmărit online. Odată ce comanda dvs. a fost expediată, vă vom trimite un e-mail de confirmare cu un număr de urmărire online și un link. Numerele de urmărire sunt valabile 48 de ore de la data primirii e-mailului de verificare. În timpul sărbătorilor, transportul standard nu va fi urmărit odată ce pachetul dvs. ajunge în Statele Unite. Acest lucru se datorează faptului că site-ul web USPS nu mai actualizează informațiile despre pachet.

Dacă aveți întrebări despre livrarea comenzii dvs., nu ezitați să ne contactați prin e-mail: service@optimumto.com

Am primit o eroare sau o corectare.

Dacă descoperiți că ați primit un produs deteriorat sau defect, vă rugăm să ne anunțați imediat prin intermediul echipei noastre. Vă rugăm să furnizați cât mai multe informații despre comanda dvs. și problema de expediere, inclusiv fotografii, iar noi vom găsi o soluție corectă pentru dvs.

Un articol lipsește din comanda mea.

Deoarece nu livrăm toate produsele comandate în același timp, unele articole sunt expediate separat, deoarece sunt expediate articole diferite. Dacă produsul este livrat separat, vă vom anunța prin e-mail. Vă rugăm să verificați mai întâi căsuța de e-mail și să ne contactați dacă aveți întrebări.

Dacă este urgent, puteți alege livrarea rapidă.

Suntem bucuroși să oferim clienților noștri servicii de livrare expres. Cu toate acestea, costurile suplimentare ar trebui luate în considerare înainte de a alege această opțiune. Orice taxe vamale sau de import vor fi percepute atunci când coletul ajunge în țara de destinație. Aceste taxe trebuie plătite de către destinatarul pachetului. Din păcate, nu avem control asupra acestor taxe și nu putem determina cuantumul acestora, deoarece reglementările vamale și taxele de import variază foarte mult de la o țară la alta. Vă recomandăm să verificați cu biroul vamal local tarifele curente înainte de a comanda pentru a evita costuri neașteptate.

Cât costă transportul?

Livrare poștală standard 2000
Express 2700
Transport aerian VIP 3500

Oferim servicii de Livrare de colete Economy, Livrare Standard și Livrare Express. Diferite țări și diferite segmente de greutate au costuri logistice și timpi de livrare diferite. Prețurile detaliate și termenele de livrare pot fi găsite pe site-ul casieriei. Oferim transport gratuit programat sau pe distanțe lungi. Clienții care se califică pentru eveniment pot folosi serviciul în timpul evenimentului.

Livrare gratuită sau comandă accelerată.

În ambele cazuri, va trebui să plătiți taxe suplimentare de transport. Cu toate acestea, costurile pot varia în funcție de următorii factori:

Greutatea și dimensiunile ambalajului.

Locația de livrare a comenzii (cunoscută și ca țara de destinație).